De sprong in het diepe

Doorbreken van het geheim
Misbruik is een gevoelig onderwerp. Helaas durven veel overlevers niet te praten over wat hun is overkomen. Dit is vaak omdat er ten onrechte wordt gedacht dat zij mede of ten dele schuldig zijn aan de gebeurtenis. Vaak wordt geadviseerd om erover te praten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Soms is de angst zo groot dat we er liever bij weg blijven. Dat is begrijpelijk maar vaak komt er een moment in ons leven dat we er niet meer omheen kunnen. We staan met de rug tegen de muur en kijken machteloos toe hoe alles in de soep lijkt te lopen. We weten niet hoe het verder moet.

Als dit bij jou het geval is, weet dan: je kan een kant op, er is een uitweg.
Je hoeft het niet alleen te doen. Er zijn mensen die hetzelfde pad bewandelen als jij.

Als je de sprong in het diepe waagt, je doorbreekt de stilte en je gaat praten over wat jou is overkomen in een veilige omgeving. Dan zal je zien dat het de een van de fijnste stappen van je leven is, uiteindelijk.

 

 

Psychosociale therapie

Je bent welkom voor therapiesessies De vraagstukken waarvoor je komt mogen uiteenlopend zijn. Zo zijn deze sessies gericht op het herstellen van je basisvertrouwen en het voelen van de emotionele verbinding in jezelf.

Kennismaking is gratis

Duur sessie: 1,5 uur
Tarief sessie: € 85,-  incl. BTW.

Vergoeding:
De kosten voor psychosociale therapie worden door een groot aantal zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent.

                                                           

Aanmelden voor individuele therapie

Workshop Over de grens

Grenzen aangeven of grenzen accepteren van anderen begint bij het weten waar waar de grens ligt. Een voorbeeld hiervan is “Sanne”.

Sanne zit op een middelbare school en merkt dat klasgenoten over haar heenlopen. Ze doet dingen die ze eigenlijk niet ‘oke’ vindt maar ze durft dit niet goed aan te geven. Achteraf krijgt ze pas het besef dat ze er wat van had willen zeggen. Ze baalt hier flink van. Ze neemt zich voor om het de volgende keer anders te doen. Ze weet wel ongeveer waar het aan ligt, maar kan toch het patroon niet doorbreken. Haar probleem is dat ze het achteraf pas beseft. Dan is het al te laat. Dit komt omdat ze niet weet op welk moment mensen haar grenzen overgaan. Dat kan met taal, aanraken en fysieke nabijheid. Maar wanneer is het teveel en wat doe je als iemand over je grens gaat?
De oplossing is dat je (weer) mag leren voelen waar jouw grens ligt zodat je weer je grens kan aangeven.

Het doel van de workshop is dat je inzicht krijgt rondom persoonlijke patronen en triggers die een rol spelen bij grensoverschrijdend gedrag. Je leert bewust te worden van je eigen grens door lichamelijke signalen te herkennen en dit om te vormen in praktische handelingen die gebaseerd zijn op het herkennen van je eigen gevoel.

De focus ligt op verbinding tussen:
Hoofd (kennis)
Hart (voelen)
Handelen (vaardigheden)

Voor wie?
Jongeren
Volwassenen
Groepen

Aanmelden voor de workshop

Workshop voor Teams

We organiseren workshops speciaal gericht op teams.
Als de samenwerking niet lekker verloopt is deze workshop mogelijk interessant.
Samen met het team gaan we onderzoeken wat er ter grondslag ligt aan het probleem.
Welke patronen blijven zich herhalen?

De workshop is gericht op:
Samenwerking
Veiligheid
Vertrouwen
Voor complexe vraagstukken
Toekomstgericht

Ervaring:

De sessie die ik heb gedaan was met het paard Domina. Eerst was ik nog erg sceptisch over hoe een paard mij zou kunnen “helpen”. Roselie gaf mij een vertrouwd gevoel en de juiste begeleiding met Domina om mij in te laten zien waar mijn probleem zit. Door de hulp van Roselie ben ik nu veel wijzer geworden over mezelf, met de juiste begeleiding van Roselie kan ik het stukje uit het verleden een beter plekje geven.

– Wil graag anoniem blijven